IŠIMAMŲ DANTŲ PROTEZŲ NAUDOJIMO INSTRUKCIJA - ATMINTINĖ - UAB Miesto klinika
666
post-template-default,single,single-post,postid-666,single-format-standard,bridge-core-1.0.4,qode-news-2.0.1,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-18.4,qode-theme-starflix,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive
 

IŠIMAMŲ DANTŲ PROTEZŲ NAUDOJIMO INSTRUKCIJA – ATMINTINĖ

IŠIMAMŲ DANTŲ PROTEZŲ NAUDOJIMO INSTRUKCIJA – ATMINTINĖ

 Išimamų dantų protezų naudojimo instrukcija
  1. Išimami dantų protezai (plokštelės, lanko atraminiai protezai su užraktais ir be jų) yra pagaminti, atsižvelgiant į Jūsų burnos gleivinės bei dantų anatomijos ypatumus. Todėl tokie protezai yra individualūs – tinka tik Jums.
  2. Protezai gaminami iš ES sertifikuotų medžiagų.
  3. Pradėjus nešioti išimamus dantų protezus, galite justi pykinimą, padidėti seilėtekis, šiek tiek sutrikti tartis, gali pasitaikyti prikąsti skruostus, liežuvį. Neišsigąskite, šie reiškiniai per kelias savaites turėtų išnykti.
  4. Burnos gleivinė iš pradžių yra neprisitaikiusi prie protezų poveikio. Prisitaikymas įvyksta per kelias savaites, kuomet sumažėja burnos gleivinės receptorių dirglumas, išnyksta pykinimas, normalizuojasi seilėtekis. Todėl, pradėjus naudoti išimamus protezus, gali atsirasti skaudžių nuospaudų. Tokiu atveju būtina kreiptis į gydytoją, kuris atliks protezo korekciją (pataisą). Kartais ją tenka pakartoti kelis kartus. Kiekvieną kartą, prieš atliekant korekciją, protezą Jums būtina panaudoti (kramtant) bent 4-6 val. iki procedūros, kad būtų galima aiškiai nustatyti nuospaudų vietą ir koreguoti protezą.
  5. Po valgio išimamus dantų protezus patartina išplauti šiltu vandeniu ir išvalyti dantų ar specialiu dantų protezų valymo šepetėliu.
  6. Pripratus prie protezų, pagal gydytojo rekomendacijas nakčiai išimamus dantų protezus patartina išsiimti, išplauti šepetėliu su dantų pasta ir laikyti šlapiai. Valymui bei dezinfekcijai galima naudoti protezams prižiūrėti skirtas specialias tabletes, kurių galima įsigyti vaistinėse. Išimamų dantų protezų tarpdančiai yra blogiausiai išvaloma protezo dalis, todėl jų valymui būtina skirti daugiau dėmesio.
  7. Pirmąsias 3–4 paras, siekiant greičiau priprasti prie išimamų dantų protezų, galima išvalytus protezus palikti burnoje nakčiai.
  8. Patartina išimamais dantų protezais nekramtyti labai kieto maisto (gabalinio cukraus, karamelinių saldainių, riešutų kevalų, sudžiūvusios duonos ir pan.), nes protezas gali įskilti ar sulūžti. Taip pat nepatartinas lipnus maistas bei kramtomoji guma.
  9. Nerekomenduojama vienu metu valgyti karštą ir šaltą maistą, nes dėl protezo gamybai naudojamų medžiagų staigaus plėtimosi ir traukimosi proteze gali atsirasti įskilimų.

 

  • Jei protezas įskilo ar sulūžo, nedelsdami kreipkitės į gydytoją, patys netaisykite dantų protezų.
  • Jūsų burnos gleivinė ir dantys nuolat kinta, o protezai išlieka tokie patys, todėl juos būtina periodiškai koreguoti. Lankykitės pas gydytoją odontologą ne rečiau, kaip Jums rekomendavo, tai padės užtikrinti protezų ilgalaikiškumą.

 

 

Išimami protezai
JEIGU IŠKILO KLAUSIMŲ, SKAMBINKITE:
+370633 30066 NAUJOJI AKMENĖ

+370625 11711 KURŠĖNAI