Profesionali burnos higiena – užkerta kelią dantų bei dantenų ligoms! - UAB Miesto klinika
368
post-template-default,single,single-post,postid-368,single-format-standard,bridge-core-1.0.4,qode-news-2.0.1,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-18.4,qode-theme-starflix,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive
 

Profesionali burnos higiena – užkerta kelią dantų bei dantenų ligoms!

Profesionali burnos higiena – užkerta kelią dantų bei dantenų ligoms!

Profesionali burnos higiena – tai būtinybė, norint išsaugoti sveikus dantis ir ilgai džiaugtis sveika burnos ertme.
Kodėl dantų apnašos kaupiasi?
Tinkamai neišvalius apnašų, jos sukietėja ir susidaro taip vadinami dantų akmenys. Dantų akmenys tampa puikia niša kauptis bakterijoms, kurios sukelia dantų kariesą, burnos gleivinės ir periodonto ligas, galinčias baigtis net dantų iškritimu! Susikaupę akmenys yra matomi plika akimi. Į apnašas ir akmenis įsigeria pigmentinės medžiagos ir dantų spalva gali patamsėti net keliais tonais. Taip pat gali atsirasti blogas burnos kvapas. Pasak MIESTO KLINIKA profesionalios burnos higienos specialistės,
dantų apnašų kaupimasis priklauso nuo šių faktorių:
  • asmeninių žmogaus sugebėjimų kokybiškai nuvalyti apnašas nuo dantų paviršių;
  • esamų ar buvusių periodonto ligų;
  • taikomo ortodontinio gydymo;
  • gyvenimo būdo, tam tikrų produktų vartojimo;
  • bendros organizmo sveikatos būklės.

 

Kodėl burnos higiena reikalinga? Kaip ji atliekama?
Neatliekant burnos higienos procedūros visai arba atliekant ją itin retai, besikaupiantys dantų akmenys sukuria šiurkštų paviršių, prie kurio lengvai tvirtinasi minkštos apnašos, skatinančios ėduonies susidarymą. Dideli apnašų kiekiai virš danteninių bei podanteninių akmenų sukelia periodontitą, kuris yra dažniausia dantų netekimo priežastis!
Profilaktika – tai svarbiausias kelias sveikų dantų link. MIESTO KLINIKOJE profesionali burnos higienistė kruopščiai atlieka procedūras naudodama rankinius instrumentus, ultragarsinį skalerį bei sodos srauto aparatą. Odontologijos klinikoje pacientai po procedūros taip pat apmokomi individualios burnos higienos: kaip taisyklingai prižiūrėti dantis namuose, kokias priemones naudoti, norint palaikyti gerą burnos sveikatą ir užkirsti kelią ligoms.
Kaip dažnai procedūrą atlikti?
Net ir labai kruopščiai prižiūrint dantis namuose, neįmanoma pašalinti visų apnašų ir bakterijų. Ne visos apnašos pašalinamos dantų šepetėliu, burnos skalavimo skysčiu ar panašiomis priemonėmis. Jei neturime didelio ėduonies aktyvumo ar periodonto susirgimų, specialistai rekomenduoja atlikti profesionalią burnos higieną bent 2 kartus per metus. Tikslų profilaktinių vizitų, o taip pat ir burnos higienos procedūrų kiekį per metus MIESTO KLINIKOS specialistai galėtų nurodyti po pirmos apžiūros.
ŠI ILGALAIKĖ INVESTICIJA Į SAVO SVEIKATĄ TIKRAI ATSIPERKA! Periodiškai atlikti burnos higieną – yra kur kas pigiau ir maloniau nei vėliau gydytis atsiradusias ligas, o ką bekalbėti apie implantus ar protezus, kurių prireiktų dantims išbyrėjus.
KVIEČIAME REGISTRUOTIS PAS SPECIALISTĘ SIGITĄ PROFESIONALIAI BURNOS HIGIENOS PROCEDŪRAI:

+370633 30066 NAUJOJI AKMENĖ

+370625 11711 KURŠĖNAI

 

Video prezentacija, kaip atliekama burnos higienos procedūra: